Masazhi i gurëve të nxehtë: fuqia e gurëve

Supozohet se praktika e masazhit me gurë të nxehtë daton mbi 3000 vjet më parë. “Masazh hot stone” fjalë për fjalë do të thotë “masazh me gur të nxehtë”, dhe tregon një trajtim kur aplikimi i gurëve specifik të nxehtë bashkohet me fuqinë e masazhit. Në traditën Ayurvedic dhe Shamanic, kjo formë e termoterapisë ishte në përdorim të zakonshëm, për të dhënë përfitime të ndryshme. Vendasit amerikanë përdornin gurë të nxehur nga zjarri për të trajtuar muskujt e lënduar dhe lehtësuar dhimbjen menstruale, ndërsa ato të ftohtë për të parandaluar rrjedhjen e tepërt të gjakut pas lindjes. Edhe shëruesit e lashtë kinezë gjithashtu përdornin gurë të nxehtë dhe tulla të mbështjella me leckë për të lehtësuar dhimbjen e muskujve, për të çhelmuar, për të gjetur harmoninë dhe për të ekuilibruar trupin.

Për të kryer këtë teknikë të veçantë, kryesisht përdoren gurët e zinj të bazaltit, që rrjedhin nga veprimi i sedimentimit të lavës. Gurët bazaltikë, përveç që janë natyrshëm shumë të lëmuar, janë të pasur me hekur, magnez dhe elementë të tjerë gjurmë. Këta elementë e mbajnë nxehtësinë për periudha të gjata kohore, duke e lëshuar atë ngadalë dhe në mënyrë të uniforme kur bien në kontakt me lëkurën. Ato kanë madhësi të ndryshme në varësi të pikës së trupit që do të trajtohet.

Si përdoren gurët e llavës në masazhin me gurë të nxehtë?

Gurët e zinj të bazaltit me madhësi dhe pesha të ndryshme nxehen në soba të posaçme të mbushura me ujë, duke i sjellë në një temperaturë ndërmjet 60-70 ° C.

Pasi të nxehen, ato zakonisht vendosen në pika specifike të dhimbshme të trupit, ose direkt në chakra për ribalancimin e energjisë. Për të rritur efektin e dobishëm të trajtimit, ato gjithashtu fërkohen në lëkurë me ndihmën e vajrave të masazhit ose vajrave esencialë, të cilët rrisin efektin e tij.

Kjo teknikë ka një fuqi të jashtëzakonshme dekontraktimi, detoksifikimi, relaksimi dhe ribalancimi kur gurët përdoren të nxehtë. Nga ana tjetër, kur ato përdoren të ftohta, veçanërisht kuarci dhe mermeri, kjo praktikë ka fuqinë e jashtëzakonshme për të zvogëluar inflamacionin, qetësim dhe tonifikim.

Gjatë trajtimit, gurët e nxehtë mund të alternohen edhe me gurë të ftohtë, veçanërisht në rastet e muskujve të kontraktuar fort. Kjo lejon të stimulojë vazo-zgjerimin dhe më pas vazo-shtrëngimin, me një efekt rigjenerues të mikro-qarkullimit dhe qetësues të sistemit nervor.

A jeni i interesuar për kursin e masazhit me gur të nxehtë? Kërkoni më shumë informacion!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *