Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder

Kursi i Masazhit Limfatik Vodder

Lindur nga intuitat e mjekut danez Emil Vodder në fillim të viteve tridhjetë, Manuali i Drenazhimit Limfatik është një teknikë e veçantë e përbërë nga manuale të ngadalta, ritmike dhe harmonike.

Kërkesat: nuk ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.

Kursi i Masazhit Limfatik Vodder

Lindur nga intuitat e mjekut danez Emil Vodder në fillim të viteve tridhjetë, Manuali i Drenazhimit Limfatik është një teknikë e veçantë e përbërë nga manuale të ngadalta, ritmike dhe harmonike.

Kërkesat: nuk ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.

Për kë është kursi i masazhit Limfatik Vodder?

Kursi i drenazhimit limfatik vodder është një kurs i plotë dhe i thelluar, i përshtatshëm për estetistë, naturopatë, operatorë holistikë, fizioterapistë. Gjithashtu edhe për të gjithë atyre që duan të përvetësojnë një teknike efektive për trajtimin e çrregullimeve të sistemit limfatik.

Për kë është kursi i masazhit Limfatik Vodder?

Kursi i drenazhimit limfatik vodder është një kurs i plotë dhe i thelluar, i përshtatshëm për estetistë, naturopatë, operatorë holistikë, fizioterapistë. Gjithashtu edhe për të gjithë atyre që duan të përvetësojnë një teknike efektive për trajtimin e çrregullimeve të sistemit limfatik.

Struktura e kursit

Ky kurs është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë zhvillimit të pjesës teorike do të keni mundësinë të kuptoni origjinën e këtij masazhi perëndimor, të lindur nga intuitat e bashkëshortëve Vodder në fillimin e viteve 1930.

Ju do të shqyrtoni tema të tilla si anatomia dhe fiziologjia e trupit të njeriut, në veçanti të sistemit kardiovaskular dhe limfatik, për t’ju mundësuar të keni njohuritë teorike të nevojshme për ta përvetësuar këtë lloj teknike.

Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder Tirane - Evolution Academy
Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder Tirane - Evolution Academy

Praktika

Gjatë zhvillimit të pjesës praktike do të analizohen në detaje manuale të ndryshme të përbëra nga lëvizje të ngadalta, ritmike dhe harmonike . Këto kanë për qëllim të lejojnë limfën të rrjedhë lirshëm, të zvogëlojë ënjtjet për shkak të amullisë dhe të eliminojë substancat e mbetjeve.Do të mësoni të punoni në shtresat sipërfaqësore si lëkura dhe nënlëkura, duke aplikuar presionin e duhur sipas zonave të ndryshme të trupit dhe pranisë së edemës. Ju do të jeni në gjendje të praktikoheni në mënyrë aktive, nën mbikëqyrjen e kujdesshme të mësuesit, që do t’ju lejojë të fitoni rrjedhshmëri dhe besim në manovrat e kësaj teknike jashtëzakonisht delikate.

Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder Tirane - Evolution Academy

Objektivi i kursit të masazhit Limfatik Vodder

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi është që t’ju bëj të rriteni profesionalisht, me efektivitet dhe shpejtësi maksimale, me kompetencat e nevojshme teorike e praktike, për të punuar si duhet në sistemin limfatik dhe për të arritur efektet e dëshiruara.

Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Sepse koha juaj është e çmuar dhe nuk ia vlen ta humbni atë në kurse jo profesionale.
 • Nuk keni ide se sa nocione interesante mund të mësoni në 32 orë trajnim të plotë intensiv.
 • Mund të dhuroni ndjesi të mira për të gjithë ata që ju dëshironi.
 • Mund të zgjeroni horizontin tuaj.
 • Pas këtij kursi do të kuptoni se çfarë do të thotë të kujdesesh për veten dhe njerëzit e tjerë.
 • Do fitoni kënaqësi të mëdha duke parë se çfarë mund të bëni me duart tuaja.
 • Duke rritur backgroundin tuaj personal, ju do të keni më shumë mundësi pune dhe do të jeni gjithnjë e më të kërkuar nga sektori i Wellness.
 • Do të bëheni një pikë referimi për klientët tuaj dhe kjo do t’ju japë edhe më shumë kënaqësi.

Bëhuni masazhator profesional

përfundim të kursit të drenazhimit limfatik Vodder gjithashtu mund të ndërmerrni kurse trajnimi të tilla si diploma e operatorit në masazh sportiv dhe diploma e operatorit në masazh termal e spa, për t’u bërë një masazhator i vërtetë profesional.

Kurs i Drenazhimit Limfatik Vodder Tirane - Evolution Academy

Programi i kursit të masazhit Limfatik Vodder

 • Hyrje në kurs.
 • Nocione historike.
 • Anatomia dhe fiziologjia.
 • Lëkura dhe funksionet e saj.
 • Struktura anatomike e lëkurës: epiderma, derma dhe hipoderma.
 • Sistemi kardiovaskular: qarkullim i madh dhe i vogël i gjakut.
 • Komponentët e sistemit kardiovaskular: arteriet, venat dhe kapilarët.
 • Sistemi vaskular limfatik dhe përbërësit e tij.
 • Limfa dhe rruga e saj përmes: kapilarëve limfatik, para-mbledhësve, kolektorëve, trungje, nyjet dhe kanalet limfatike.
 • Organet kryesore limfoide: palca e kockave, timusi, shpretka dhe bajamet.
 • Përfundimet dhe funksionet e sistemit limfatik.
 • Drenazhimi limfatik: karakteristikat dhe metodologjia.
 • Indikacionet dhe efektet pozitive në trup.Kundërindikimet dhe masat paraprake për të qenë të vetëdijshëm para se të filloni seancën e drenazhimit limfatik Vodder.
 • Këshilla për t’u bërë një operator i mirë masazhesh: kujdesi për duarët, veshja e përshtatshme, atmosfera e ambjentit dhe pajisjet e punës.
 • Ushtrime praktike të manualeve të ndryshme.
 • Sekuencë pune për të qenë në gjendje të kryeni një seancë masazhi në mënyrë të pavarur.
 • Këshilla për të përsosur dhe memorizuar sa më mirë teknikën.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Konkluzionet finale dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit të drenazhimit limfatik vodder, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.