Kurs i Refleksologjisë Plantare

Kursi i Masazhit të Refleksologjisë Plantare

Refleksologjia e këmbëve përdor stimulimin e pikave specifike të këmbëve për të ekuilibruar, harmonizuar dhe gjeneruar mirëqenie në të gjithë trupin.

Kërkesat: nuk ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.

Kursi i Masazhit të Refleksologjisë Plantare

Refleksologjia e këmbëve përdor stimulimin e pikave specifike të këmbëve për të ekuilibruar, harmonizuar dhe gjeneruar mirëqenie në të gjithë trupin.

Kërkesat: nuk ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.
Kurs i Refleksologjisë Plantare Tirane - Evolution Academy

Për kë është kursi i masazhit të Refleksologjisë Plantare?

Kursi i refleksologjisë plantare është i aksesueshëm për të gjithë ata që i afrohen botës së masazhit për herë të parë. Ai gjithashtu është i përshtatshëm për të gjithë ata profesionistëve që duan të zgjerojnë njohuritë dhe të përmirësojnë veten e tyre, në mënyrë që të jenë në gjendje t’u ofrojnë klientëve të tyre qasje dhe metodologji të reja.

Për kë është kursi i masazhit të Refleksologjisë Plantare?

Kursi i refleksologjisë plantare është i aksesueshëm për të gjithë ata që i afrohen botës së masazhit për herë të parë. Ai gjithashtu është i përshtatshëm për të gjithë ata profesionistëve që duan të zgjerojnë njohuritë dhe të përmirësojnë veten e tyre, në mënyrë që të jenë në gjendje t’u ofrojnë klientëve të tyre qasje dhe metodologji të reja.

Struktura e kursit

Ky kurs është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë zhvillimit të pjesës teorike do të orientoheni të zbuloni një pjesë themelore të trupit të njeriut, por shumë shpesh të keqtrajtuar dhe të harruar: këmbën.

Ju do të kuptoni që ndërsa përfaqëson një pjesë relativisht të vogël të trupit tonë, ajo mund të përkufizohet si një kryevepër e vërtetë e biomekanikës, kompleksiteti strukturor i së cilës është për shkak të funksioneve shumë të rëndësishme që kryen. Refleksologjia e këmbës do t’ju japë një vizion të ri të kësaj pjese të trupit dhe do t’ju mësojë se secila pikë e këmbës korrespondon në refleks me organet specifike, nyjet, strukturat nervore dhe gjëndrat. Pas një pjese të anatomisë dhe fiziologjisë, përmes përdorimit të hartave specifike zonale, do të jeni në gjendje të identifikoni pikat refleks të organeve të ndryshme dhe t’i trajtoni ato duke ndjekur metodën më të përshtatshme.

Kurs i Refleksologjisë Plantare Tirane - Evolution Academy
Kurs i Refleksologjisë Plantare Tirane - Evolution Academy

Praktika

Gjatë zhvillimit të pjesës praktike do të mësoni të gjitha teknikat e manualeve, për të vepruar në lidhje me problemet e ndryshme ashtu edhe për të dhënë mirëqenie. Ju do të praktikoheni në mënyrë aktive, nën mbikëqyrjen e kujdesshme të mësuesit, duke fituar kështu rrjedhshmëri dhe besim në ekzekutimin e manovrave, si dhe një ndjeshmëri të thellë operacionale.

Kurs i Refleksologjisë Plantare Tirane - Evolution Academy

Objektivi i kursit të masazhit të Refleksologjisë Plantare

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi është që t’ju bëj të maturoheni, me efektivitet dhe shpejtësi maksimale, me kompetenca dhe aftësitë e nevojshme për të praktikuar një masazh këmbësh në autonomi të plotë.

Diplomë në Masazh Holistik Tirane - Evolution Academy Diplomë në Masazhe Termale dhe Spa Tirane - Evolution Academy Kurs i Refleksologjisë Plantare Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Sepse koha juaj është e çmuar dhe ndaj nuk ia vlen ta humbni atë me kurse jo profesionale.
 • Nuk e keni idenë se sa nocione interesante mund të mësoni në 32 orë trajnim të plotë intensiv.
 • Do të keni mundësinë të mësoni manuale dhe qasje të reja, në mënyrë që të jeni në gjendje të rrisni bagazhin tuaj formues.
 • Sepse nëse doni të dalloheni nga operatorët e tjerë të masazhit duhet të dini sa më shumë teknika të jetë e mundur.
 • Këmbët janë një pjesë e trupit që shpesh keqtrajtohet dhe nuk vlerësohet. A keni ndonjë ide se sa njerëz kanë probleme me këtë pjesë të trupit? Ju mund të jeni një pikë referimi.
 • Sepse do të keni mundësinë të takoni një ekip pune që do t’ju befasojë.

Programi i kursit të masazhit të Refleksologjisë Plantare

 • Hyrje në kurs.
 • Refleksologjia nga origjina deri në ditët e sotme.
 • Shenjtëria e këmbës.
 • Refleksoterapitë.
 • Analiza e strukturës së këmbës: kockat, rrjeti vaskular dhe nervor, lëvizjet.
 • Patologjitë më të zakonshme të këmbës e indeve të lëkurës dhe ndryshimet e thonjve.
 • Si të vizualizoni organet në këmbë.
 • Kërkimi për pikat e dhimbjes.
 • Clirimi emocional gjatë masazhit.
 • Teknikat e presionit dhe masazhit.
 • Hartat e pikave zonale.
 • Përshkrimi i sistemeve të ndryshme dhe identifikimi i pikave të ndryshme të refleksit.
 • Përfitimet, masat paraprake dhe kundërindikimet.
 • Këshilla për t’u bërë një operator i mirë masazhesh: kujdesi për duarët, veshja e përshtatshme, atmosfera e ambjentit dhe pajisjet e punës.
 • Ushtrime praktike të manualeve të ndryshme.
 • Sekuencë pune për të qenë në gjendje të kryeni një masazh për ribalancimin e përgjithshëm në mënyrë të pavarur.
 • Këshilla për të përsosur dhe memorizuar sa më mirë teknikën.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Konkluzionet finale dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit të refleksologjisë plantare, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.