Kurs Masazhi Cervikal

Kursi i Masazhit Cervikal

Masazhi Cervikal është një teknikë që ka si objektiv të trajtojë të gjitha sëmundjet dhe dhimbjet në zonën e qafës dhe gjymtyrën e sipërme, si dhe parandalimin ose vonimin e shfaqjes së tyre.

Kërkesat: është e nevojshme që më parë të keni zhvilluar kursin e masazhit dekontraktues në shkollën tonë ose në shkolla të tjera.

Kursi i Masazhit Cervikal

Masazhi Cervikal është një teknikë që ka si objektiv të trajtojë të gjitha sëmundjet dhe dhimbjet në zonën e qafës dhe gjymtyrën e sipërme, si dhe parandalimin ose vonimin e shfaqjes së tyre.

Kërkesat: është e nevojshme që më parë të keni zhvilluar kursin e masazhit dekontraktues në shkollën tonë ose në shkolla të tjera.

Për kë është kursi i masazhit cervikal?

Kursi i masazhit të qafës është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë ndjekur kursin bazë të masazhit suedez dhe kursin e masazhit dekontraktues, në shkollën tonë ose në institucionet e tjera të trajnimit. Gjithashtu edhe për të gjithë ata profesionistë që duan të thellojnë një teknikë që u jep lehtësim atyre që vuajnë nga probleme në zonën e qafës.

Për kë është kursi i masazhit cervikal?

Kursi i masazhit të qafës është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë ndjekur kursin bazë të masazhit suedez dhe kursin e masazhit dekontraktues, në shkollën tonë ose në institucionet e tjera të trajnimit. Gjithashtu edhe për të gjithë ata profesionistë që duan të thellojnë një teknikë që u jep lehtësim atyre që vuajnë nga probleme në zonën e qafës.

Struktura e kursit

Ky kurs është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë zhvillimit të pjesës teorike do të trajtohen tema të anatomisë dhe fiziologjisë jo vetëm të qafës, por edhe të gjymtyrëve të tjera të sipërme. Në fakt është pikërisht nga trakti kurrizor që fillon plesso brachiale, që është inervimi dhe përfshin gjithashtu brrylin, krahun, dorën dhe gishtat.

Do ta kuptoni se është trajtimi ideal për lehtësimin e ngurtësisë, lehtësimin e tensionit dhe lehtësimin e muskujve. E gjithë kjo mund të shkaktohet, për shembull, nga faktorë të natyrës së ndryshme si: goditje të ftohta, lëvizje të gabuara ose të papritura, mbingarkesë, qëndrime të pasakta dhe të zgjatura, trauma dhe stresi.

Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy
Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy

Praktika

Gjatë zhvillimit të pjesës praktike, do të analizohen manuale të shumta tipike të kësaj teknike.

Ju do të jeni në gjendje të praktikoheni në mënyrë aktive, nën mbikëqyrjen e kujdesshme të mësuesit, duke fituar rrjedhshmëri dhe besim në ekzekutimin e manovrave.

Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy

Objektivi i kursit të masazhit cervikal

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi është që t’ju bëj të pjekur, me efektivitet dhe shpejtësi maksimale, kompetencë dhe aftësi të nevojshme për të praktikuar një masazh cervikal në mënyrën e duhur. Falë kësaj teknike ju do të keni mundësinë, jo vetëm për të trajtuar sëmundjet e kësaj zone, por për të parandaluar ose vonuar shfaqjen e tyre.

Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy Kurs Masazhi me Gurë të nxehtë Tirane - Evolution Academy Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Sepse është një kurs i hartuar ad hoc për ju, i menjëhershëm, intuitiv dhe i strukturuar në mënyrë që të mësoni maksimumin e koncepteve, në kohën më të shkurtër të mundshme.
 • Ju e keni kuptuar që të masazhoni nuk është më një pasion, por mund të jetë pjesë integrale e jetës tuaj, dhe ju ndjeni dëshirën për tu formuar në mënyrë gjithnjë e më të plotë.
 • Mund të filloni të punoni me më shumë lloje njerëzish, duke ofruar një shërbim gjithnjë e më konkurrues.
 • Ju mund të filloni rrugëtimin tuaj për t’u bërë një masazhator sportiv profesionist.
 • A e dini sa njerëz vuajnë nga shqetësimet në zonën e qafës? Eshtë një problem tipik i njeriut modern !!! Keni nevojë për këto aftësi për të qenë më të sigurt dhe më profesional.
 • Me 32 orë trajnim të plotë intensiv do të keni njohuri teorike dhe praktike për të bërë diferencën.
 • Duke rritur backgroundin tuaj personal, do t’ju paraqiten gjithnjë e më shumë mundësi pune dhe do të kërkoheni më shumë nga sektori i Wellness.
 • Sepse do të keni mundësinë të takoni një ekip pune që do t’ju befasojë.

Bëhuni masazhator profesional

Kursi i masazhit të qafës është pjesë e programit trajnues për marrjen e diplomës së operatorit në masazh sportiv, për t’ju mundësuar të bëheni një masazhator i vërtetë profesionist.

Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy

Programi i kursit të masazhit cevical

 • Hyrje në kurs.
 • Shtylla kurrizore dhe qafa: struktura anatomike, funksionet dhe lëvizshmëria.
 • Shpatulla: struktura anatomike, funksionet dhe lëvizshmëria.
 • Bërryli: struktura anatomike, funksionet dhe lëvizshmëria.
 • Kyçi: struktura anatomike, funksionet dhe lëvizshmëria.
 • Dora: struktura anatomike, funksionet dhe lëvizshmëria.
 • Analiza e muskujve kryesorë të bashkangjitur në këto struktura.
 • Origjina, futja dhe inervimi i secilit muskul të trajtuar.
 • Përshkrimi i problemeve kryesore të zonës cervicale.
 • Përfitimet dhe kundërindikimet e masazhit cervical.
 • Këshilla për t’u bërë një operator i mirë masazhesh: kujdesi për duarët, veshja e përshtatshme, atmosfera e ambjentit dhe pajisjet e punës.
 • Ushtrime praktike të manualeve të ndryshme.
 • Sekuencë pune për të qenë në gjendje të kryeni një masazh cervical në mënyrë të pavarur.
 • Këshilla për të përsosur dhe memorizuar sa më mirë teknikën.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Konkluzionet finale dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit cervikal, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

 

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.