Kurs Masazhi Kinesiotaping

Kursi i Masazhit Kinesiotaping

Kinesiotaping është një teknikë inovative që shfrytëzon përdorimin e shiritave ngjitës të veçantë të quajtur TAPE, të cilat aplikohen direkt në lëkurë, duke ndjekur rregulla shumë specifike të aplikimit.

Kërkesat: është e nevojshme që të keni përfunduar më parë kursin e anatomisë palpatoriale në shkollën tonë ose në shkolla të tjera.

Kursi i Masazhit Kinesiotaping

Kinesiotaping është një teknikë inovative që shfrytëzon përdorimin e shiritave ngjitës të veçantë të quajtur TAPE, të cilat aplikohen direkt në lëkurë, duke ndjekur rregulla shumë specifike të aplikimit.

Kërkesat: është e nevojshme që të keni përfunduar më parë kursin e anatomisë palpatoriale në shkollën tonë ose në shkolla të tjera.

Për kë është kursi i masazhit Kinesiotaping?

Kursi kinesiotaping është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë kryer tashmë kursin e anatomisë palpatoriale, në shkollën tonë ose në institucionet e tjera të trajnimit. Gjithashtu edhe për të gjithë profesionistët që duan të përvetsojnë një teknikë jo invazive, e cila mund të japë përfitime të shumta.

Për kë është kursi i masazhit Kinesiotaping?

Kursi taping kinesiologico është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë kryer tashmë kursin e anatomisë palpatoriale, në shkollën tonë ose në institucionet e tjera të trajnimit. Gjithashtu edhe për të gjithë profesionistët që duan të përvetsojnë një teknikë jo invazive, e cila mund të japë përfitime të shumta.

Struktura e kursit

Ky kurs është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë zhvillimit të pjesës teorike ju do të kuptoni origjinën e kësaj teknike të zhvilluar nga kiroprakti japonez Dr. Kenzo Kase, afërsisht tridhjetë e pesë vjet më parë. Ju do të mësoni se ky trajtim shfrytëzon përdorimin e shiritave të veçantë ngjitës të quajtura Tape, të cilat aplikohen direkt në lëkurë në pjesë të ndryshme të trupit, duke ndjekur rregulla shumë specifike të aplikimit.

Do të kuptoni se kjo teknikë i jep përfitime të shumta trupit, sepse stimulon qarkullimin dhe drenazhimin limfatik, redukton dhimbjen e inflamacionin dhe përmirëson funksionin e nyjeve muskulore. Atletët shpesh i drejtohen këtij trajtimi, sepse janë më të prirur për dëmtime, por edhe për të përmirësuar performancën dhe sjelljen e trupit.

Kurs Masazhi Kinesiotaping Tirane - Evolution Academy
Kurs Masazhi Kinesiotaping Tirane - Evolution Academy

Praktika

Gjatë zhvillimit të pjesës praktike do t’ju mësohet se si ta përdorni Shiritin në mënyrë korrekte, duke marrë parasysh variantet e saj dhe efektet që dëshironi të merrni.

Do të të praktikoheni në mënyrë aktive, nën mbikëqyrjen e kujdesshme të mësuesit, duke fituar kështu siguri dhe kompetencë në zbatimin e kësaj teknike të veçantë.

Kurs Masazhi Kinesiotaping Tirane - Evolution Academy

Objektivi i kursit të masazhit Kinesiotaping

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi është t’ju bëjë të pjekur, me efektivitet dhe shpejtësi maksimale, kompetencë dhe aftësitë e nevojshme për të aplikuar në mënyrë korrekte Shiritin ngjitës dhe për t’u dhuruar ndjesi të mira klientëve tuaj.

Kurs Masazhi Dekontraktues Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Eshtë një kurs i krijuar posaçërisht për ju, i menjëhershëm, intuitiv dhe i strukturuar në mënyrë që të mund të mësoni shumicën e koncepteve në kohën më të shkurtër të mundshme.
 • Sepse e keni kuptuar që dëshironi të jeni masazhues në 360° dhe ndjeni dëshirën për tu formuar në mënyrë më të plota.
 • Mund të filloni të punoni me më shumë lloje njerëzish, duke ofruar një shërbim më konkurrues.
 • Sepse njohja e teknikave të ndryshme ju mundëson të paraqiteni në një mënyrë gjithnjë e më të personalizuar.
 • Me 32 orë trajnim të plotë intensiv do të keni njohuri teorike dhe praktike për të bërë ndryshimin.
 • Duke rritur backgroundin tuaj personal, do t’ju paraqiten gjithnjë e më shumë mundësi pune dhe do të kërkohen më shumë nga sektori i Wellness.
 • Sepse mund të jeni një pikë referimi për klientët tuaj.
 • Sepse do të keni mundësinë të takoni një ekip pune që do t’ju befasojë.

Bëhuni masazhator profesional

Kursi kinesiotaping është pjesë e programit të trajnimit për marrjen e diplomës së operatorit në masazh sportiv, për t’ju mundësuar të bëheni një masazhues i vërtetë profesionist.

Kurs Masazhi Kinesiotaping Tirane - Evolution Academy

Programi i kursit të masazhit Kinesiotaping

 • Hyrje në kurs.
 • Origjina e kinesiotaping.
 • Planet e trupit.
 • Lëvizjet e trupit.
 • Receptorët nervorë.
 • Karakteristikat e kinesiotaping: si funksionon dhe çfarë efektesh prodhon në trup.
 • Si të presim shiritin: në formë Y, në formë X dhe në formë V
 • Kundërindikimet.
 • Llojet e aplikimit dhe heqjes së shiritave.
 • Aplikimet kryesore:
 •  –   këmbë, kavilie, shputa e këmbës;
 •  –   kofshë, gju;
 •  –   shtylla kurrizore;
 •  –   brezi humeral i shpatullave;
 • Aplikime të mundshme për disa patologji.
 • Ushtrime praktike për aplikimin korrekt të Shiritit në pjesë të ndryshme të trupit.
 • Këshilla për të perfeksionuar metodën e aplikimit.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Konkluzionet finale dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit kinesiotaping, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.