Kurs Masazhi Sportiv

Kursi i Masazhit Sportiv

Nuk shërben vetëm për të përmirësuar performancën sportive të sportistëve, por në varësi të fazës së stërvitjes në të cilën praktikohet, mund të japë efekte të ndryshme.

Kërkesat: është e nevojshme të keni përfunduar më parë kursin bazë të masazhit në shkollën tonë ose në një shkollë tjetër.

Kursi i Masazhit Sportiv

Nuk shërben vetëm për të përmirësuar performancën sportive të sportistëve, por në varësi të fazës së stërvitjes në të cilën praktikohet, mund të japë efekte të ndryshme.

Kërkesat: është e nevojshme të keni përfunduar më parë kursin bazë të masazhit në shkollën tonë ose në një shkollë tjetër.

Për kë është kursi i masazhit sportiv?

Kursi i masazhit sportiv është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë ndjekur kursin bazë të masazhit, në shkollën tonë ose në një shkollë ​​tjetër masazhi. Referohet gjithashtu edhe për estetistet, masazhatorët holistike, naturopatët, fizioterapistët dhe të gjithë ata që duan të thellojnë këtë teknikë që ju lejon të lidheni me të gjitha llojet e sporteve.

Për kë është kursi i masazhit sportiv?

Kursi i masazhit sportiv është një kurs teknik, i përshtatshëm për të gjithë ata që kanë ndjekur kursin bazë të masazhit, në shkollën tonë ose në një shkollë ​​tjetër masazhi. Referohet gjithashtu edhe për estetistet, masazhatorët holistike, naturopatët, fizioterapistët dhe të gjithë ata që duan të thellojnë këtë teknikë që ju lejon të lidheni me të gjitha llojet e sporteve.

Struktura e kursit

Kursi i masazhit sportiv është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë pjesës teorike do të keni mundësinë të shqyrtoni  tema të tilla si anatomia dhe fiziologjia e trupit të njeriut, duke u përqëndruar në sistemin muskular dhe çdo problem të cilit i nënshtrohen sportistët. Do të njiheni me tre llojet kryesore të masazhit sportiv: masazh para-garës, midis-garë dhe masazh pas garës, gjithashtu do të mësoni se si t’i përdorni ato sipas fazës së trajnimit.

Masazhin para garës mund ta përdorni para aktivitetit fizik, pasi ka për qëllim të ngrohni muskujt, të përmirësoni lëvizshmërinë e nyjeve dhe të parandaloni traumën. Teknikat e masazhit gjatë garës do të jenë të dobishme në momente pauze gjatë garave, në mënyrë që të zvogëloni ndjenjën e lodhjes së madhe. Masazhi pas garës do të jetë zgjidhja ideale në fund të aktivitetit fizik, për të eleminuar lodhjen e muskujve dhe për të rikuperuar formën fizike optimale.

Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy
Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy

Praktika

Gjatë zhvillimit të pjesës praktike do të analizohen manualet e shumta të kësaj teknike. Do të jeni në gjendje të praktikoni në mënyrë aktive, nën mbikëqyrjen e kujdesshme të mësuesit, duke fituar rrjedhshmëri dhe besim në ekzekutimin e manovrave.

Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy

Objektivi i kursit të masazhit sportiv

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi është që t’ju trajnojë në mënyrë të detajuar dhe të plotë në lidhje me manualet e shumtë, duke ju siguruar të gjitha njohuritë teorike dhe praktike për të qenë në gjendje të mbështesni atletët gjatë konkurimeve, si dhe të përmirësoni kushtet fizike dhe performancën e tyre.

Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy Kurs Masazhi me Gurë të nxehtë Tirane - Evolution Academy Kurs Masazhi Cervikal Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Sepse keni kuptuar se masazhi nuk është më një pasion, por mund të jetë një pjesë integrale e jetës tuaj, dhe ju ndjeni dëshirën për të patur një formim gjithnjë e më të plotë.
 • Sepse mund të filloni të punoni me më shumë lloje njerëzish, duke ofruar një shërbim më konkurrues.
 • Sepse bota e sportit është një pjesë thelbësore e jetës suaj dhe me këtë teknikë mund të bëheni pjesë aktive e saj.
 • Ju mund të filloni udhëtimin tuaj për t’u bërë një masazhator sportiv profesionist.
 • A e dini sa sportistë ka përreth? A keni ndonjë ide se sa probleme hasin gjatë shfaqjeve konkurruese? Ju mund të jeni pikë referimi për ta.
 • Me 32 orë trajnim të plotë do të keni njohuri teorike dhe praktike për të bërë ndryshimin.
 • Me rritjen e backgroundit tuaj personal do t’ju paraqiten gjithnjë e më shumë mundësi punësimi, dhe do të keni më shumë kërkesë nga sektori i Wellness.
 • Sepse nëse tashmë keni ndjekur kursin e masazhit baze Evolution, ju keni kuptuar se ne jemi një shkollë masazhi serioze, e besueshme dhe kompetente.

Bëhuni masazhator profesional

Në përfundim të kursit të masazhit sportiv mund të ndërmerrni kurse trajnimi siç është diploma e operatorit në masazh sportiv, për tu bërë një masazhator sportiv i njohur.

Kurs Masazhi Sportiv Tirane - Evolution Academy

Programi i kursit të masazhit sportiv

 • Hyrje në kurs.
 • Nocione historike të masazhit, nga antikiteti deri në ditët e sotme.
 • Anatomia dhe fiziologjia e trupit: si jemi të bërë.
 • Llojet e ndryshme të indeve: indet epitelial, lidhës, nervor dhe muskulor.
 • Kycet.
 • Lëngu synovial.
 • Ligamentet.
 • Muskujt.
 • Tendinat.
 • Bandat.
 • Problemet e ndryshme që mund të prekin një sportist: lodhja e muskujve, dhimbje pas stërvitjes dhe ngërçe.
 • Lëndimet e muskujve: kontraktimi, keputja dhe shtrirja.
 • Sindroma e mbilodhjes, inflamacionit dhe dhimbjes.
 • Trajtimet kryesore që duhet të kryhen në rast të një dëmtimi: brenda 24-48 orësh dhe pas 48 orësh.
 • Fazat e stërvitjes: ngrohja, seanca atletike dhe faza e ftohjes së muskulit.
 • Masazhi sportiv: teknikat bazë dhe manovrat integruese.
 • Masazhi para-garës.
 • Masazhi gjatë-garës.
 • Masazhi pas garës.
 • Këshilla për përgatitjen për trajtim: ambjenti, kujdesi i duarve, veshja dhe pajisjet e nevojshme.
 • Ushtrime praktike të manualeve të ndryshme.
 • Sekuenca e punës për të trajtuar raste të ndryshme.
 • Këshilla për të përvetsuar dhe memorizuar teknikën sa më mirë.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Reflektimet përfundimtare dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit sportiv, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

 

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.