Kursi i Anatomisë Palpuese

Kursi i Anatomisë Palpuese

Anatomia palpuese është thelbësore për të njohur trupin e njeriut dhe për të kuptuar saktësisht pjesët anatomike që trajtohen gjatë masazhit.

Kërkesat: ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.

Kursi i Anatomisë Palpuese

Anatomia palpuese është thelbësore për të njohur trupin e njeriut dhe për të kuptuar saktësisht pjesët anatomike që trajtohen gjatë masazhit.

Kërkesat: ka asnjë kërkesë specifike, kursi është i hapur për të gjithë.

Për kë është kursi i Anatomisë Palpuese

Kursi i anatomisë palpuese është një kurs i plotë dhe i thelluar, i drejtuar për të gjithë ata që i afrohen botës së masazhit për herë të parë. Gjithashtu edhe për të gjithë ata profesionistë që duan të njohin më thellë trupin e njeriut dhe që duan të masazhojnë në një mënyrë të vetëdijshme, pa pësuar gabime të pakëndshme.

Për kë është kursi i Anatomisë Palpuese

Kursi i anatomisë palpuese është një kurs i plotë dhe i thelluar, i drejtuar për të gjithë ata që i afrohen botës së masazhit për herë të parë. Gjithashtu edhe për të gjithë ata profesionistë që duan të njohin më thellë trupin e njeriut dhe që duan të masazhojnë në një mënyrë të vetëdijshme, pa pësuar gabime të pakëndshme.

Struktura e kursit

Ky kurs është i strukturuar në dy pjesë themelore: një pjesë teorike dhe një pjesë praktike.

Teoria

Gjatë zhvillimit të pjesës teorike do të kuptoni se njohja e anatomisë së trupit të njeriut, strukturave dhe funksioneve të tij, është një aftësi themelore për të masazhuar në mënyrë korrekte. Trupi i njeriut është një sistem kompleks dhe nganjëherë i vështirë për t’u kuptuar, por njohja e tij në detaje lejon masazhatorin të dijë se ku t’i vendosë duart dhe si t’i trajtojë problemet që lindin. Ju do të pajiseni me bazën teorike të anatomisë, duke shqyrtuar në veçanti sistemin lokomotor, atë që u intereson më shumë masazhatorëve. Do të studiohen indet, kockat, nyjet dhe muskujt e ndryshëm, nga origjina, krijimi dhe veprimi.

Human anatomy exploded view, deconstructed. Separate elements muscle, bone, organs, nervous system, lymphatic system, vascular system.

Praktika

Pas çdo shpjegimi, do të kryhet një pjesë praktike ku secila zonë do të lokalizohet përmes palpimit manual dhe vizatimit në trup, i cili do të japë një ide edhe më të qartë të të gjitha strukturave të shqyrtuara.

Massage therapy instructor showing anatomy on live model in massage school

Objektivi i kursit të Anatomisë Palpuese

Qëllimi përfundimtar i këtij kursi nuk është vetëm t’ju ofrojë njohuri të terminologjisë anatomike, por t’ju transmetojë një përgatitje më të madhe dhe perceptim palpues të strukturave të trupit të njeriut, duke ju lejuar kështu të kryeni trajtime më të vetëdijshme dhe të synuara te njerëzit.

Kurs Masazhi Baze Suedez Tirane - Evolution Academy

Pse të beheni pjesë e këtij kursi?

 • Sepse koha juaj është e çmuar dhe nuk ia vlen ta humbni atë në kurse jo profesionale.
 • Nuk e keni idenë se sa nocione interesante mund të mësoni në 32 orë trajnim të plotë intensiv.
 • Ky lloj kursi, përveç forcimit të bagazhit tuaj arsimor, do t’ju bëjë të ndiheni më të sigurt dhe të vetëdijshëm kur bëni masazh.
 • Klientët tuaj me siguri do t’ju konsiderojnë më profesionist dhe më kompetent.
 • Njohja e trupit të njeriut në thellësi do të jetë e dobishme jo vetëm kur bëni masazh, por edhe në situata të shumta në përditshmëri.
 • Sepse do të keni mundësinë të takoni një ekip pune që do t’ju befasojë.

Bëhuni masazhator profesional

Në fund të kursit të anatomisë palpuese do të keni njohuritë e nevojshme që do t’ju lejojnë të përballeni me çdo kurs masazhi, madje edhe ato më teknik, siç është kursi i masazhit cervical, kursi i masazhit kinesiologjik dhe shumë të tjerë.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ndërmerrni certifikime trajnimi të tilla si diploma e operatorit të masazhit sportiv, për t’u bërë një masazhator i vërtetë profesionist.

Female Massage Therapist Instructor in Anatomy Classroom preparing for class

Programi i kursit të Anatomisë Palpuese

 • Hyrje në kurs.
 • Kuptimi i trupit të njeriut.
 • Akset dhe planet e trupit: planin e lëvizjes, drejtimet dhe pozicionet, lëvizjet.
 • Aparatet dhe indet.
 • Aparati lokomotor: sistemi skeletor dhe sistemi muskulor.
 • Vështrimet në sistemin skeletor: kocka, kafkë, kolona vertebrale, vertebrat, disqet ndërvertebrore, skelet i gjoksit, nyjet, ligamentet dhe tendinat.
 • Vështrimet në sistemin muskulor: sugjerime të fiziologjisë dhe klasifikimit muskulor.
 • Përshkrimi i muskujve kryesorë dhe funksioneve të tyre.
 • Origjina, vendosja dhe veprimi i secilit muskul të ekzaminuar.
 • Identifikimi në trup të muskujve të ilustruar gjatë pjesës teorike, analiza vizuale dhe prekëse e secilit rreth dhe përcaktimi përmes vizatimit të trupit.
 • Këshilla për të përvetsuar më mirë studimin e nocioneve anatomike.
 • Provimi praktik përfundimtar.
 • Konkluzionet finale dhe përfundimi i kursit.

F.A.Q

Çfarë kualifikimesh lëshohen?

Në fund të kursit të masazhit të anatomisë palpuese, nëse keni kaluar testin përfundimtar, do t’ju lëshohet një certifikatë merite në emrin tuaj.

FAC Simile e Certifikatës

Çfarë materiali didaktik ofrohet?

Manual didaktik i kursit të masazhit bazë suedez , i shkarkueshëm në formatin PDF dhe që përmban sekuencat relative fotografike të manovrave.

 

Posteri në formatin dixhital të teknikës.

A duhet të sjell ndonjë material?

 • Dy peshqirë të mëdhenj të bardhë (1,80 × 1,00).
 • 1 bluzë të bardhë dhe 1 pantallona të zeza të gjata, që të mund të praktikoheni rehatshëm gjatë kursit.
 • Pantofla plastike.
 • Kostum i mbyllur (2 copë për femra, pantallona të shkurtra për meshkujt).

Si mund të regjistrohem?

Për të konfirmuar vendin tuaj në klasë, duhet të plotësoni të dhënat e detyrueshme në linkun e dërguar me email nga shkolla.

Si mund ta bej pagesën?

Pagesa për kursin duhet të bëhet me pagesë ose transfertë bankare në:

Aloha Shpk

Banka:  Intesa SanPaolo Bank Albania Sh. a
Iban: AL44208110080000029040035301
Bic: USALALTRXXX

Përshkrimi: emri, mbiemri dhe lloji i kursit.

Pasi të jetë bërë transferta, dërgoni një kopje të tij në email info@evolutionacademy.al

Pikat e forta

Ne e duam botën e Wellness, në të gjitha format e saj, ne jemi të projektuar drejt së ardhmes, gjithmonë të gatshëm për sfida të reja. Ndryshimet nuk na trembin përkundrazi, ato janë mënyra e natyrshme për t’u përmirësuar. Ky është kuptimi që i japim fjalës EVOLUTION.

Afër shtëpisë tuaj

Evolution Academy disponon mbi 60 filiale në vende të ndryshme, do ju duhet vetëm të zgjidhni atë më afër jush.

Ribëheni kursin falas

Çdo kurs përfshin rishikime falas të leksioneve për të gjitha teknikat që do të bëni me ne.

Filloni menjëherë të punoni

Jo vetëm mësimdhënia: ne ju fusim drejtpërdrejt në botën e punës, duke ju ndihmuar me profesionin tuaj të ri.

Raport më i mire, cilësi / çmim

Shkolla që ofron trajnimin më të mirë me çmim cilësor. 100% të kënaqur ose rimbursim 100%.

Mundësi për kurse individuale

Për ata që dëshirojnë, shkolla vë në dispozicion një mësues personal.

Profesionistë të masazheve

Do të keni në dispozicionin tuaj mësues, që vijnë nga sektorë të ndryshëm: holistik, sportiv, estetik… të cilët bashkëpunojnë me fizioterapistë dhe mjekë.